Вітамін Д при коронавірусі жінкам 40+

24.12.2021
02.04.2024

Вітамін Д ꟷ важливий поживний елемент, необхідний організму для формування і збереження міцності кісток, нормальної роботи нервової системи, зміцнення імунітету та багато іншого. Сонце є його основним джерелом: шкіра поглинає ультрафіолетові промені і синтезує їх у вітамін Д.

Але у більшості населення, на жаль, спостерігається дефіцит або недостатність. Це особливо відчувається, коли жінка (а ця стаття присвячена саме їм) у віці 50+ не збалансовано харчується, погано спить, не слідкує за своїм здоров’ям  та інше. Низький рівень також може посилити вплив COVID-19 на організм. Викає питання: “Що робити?”, “Чи потрібно купувати вітамін Д дорослій жінці після 50 при коронавірусі?” ,“Що необхідно знати?”.

Варто пам’ятати, що він зміцнює імунітет, сприяє усуненню запалення. Згідно з Американським протоколом з профілактики і лікування коронавірусу, Д3 включений до загальної терапії, але не як монопрепарат. Тому краще завчасно подбати про зміцнення імунітету.

Вітаміни, необхідні для відновлення після COVID-19

Потреба у різних елементах змінюється протягом всього життя.

Вітамін D

Допомагає зміцненню імунної системи

дізнатися про Олідетрим 4000
Допомагає зміцненню імунної системи

Жінки у віці від 15 до 49 років мають більш високу необхідність у достатній кількості заліза для нормалізації менструації, у той час, коли жінки у віці 50 + потребують менше заліза, та більше інших важливих елементів, у тому числі В6 та кальцію.

Жінки, старші 50 років, мають більш високий ризик розвитку дефіциту В6, В12 та D. Який же вітамін Д купити дорослій жінці після 50 років при коронавірусі?

Хоча більшість потреб організму забезпечується збалансованим харчуванням, жінкам, які старші 50, може бути складно отримати всі необхідні поживні речовини з їжею.

Наприклад, здатність засвоювати В12 людьми похилого віку значно знижується через більш низьку секрецію кислоти у шлунку, що підвищує ризик серйозного дефіциту. Отже, дорослим жінкам, які старщі 50 років, рекомендовано приймати добавки В12.

Жінкам 50+  рекомендовані полівітаміни та монопрепарати для насичення організму необхідними елементами. Який саме препарат купити дорослому після 40 років?

Експерти визначають наступні критерії для визначення кращих вітамінів:

  • суворе дотримання стандартів якості та чистоти від виробника;
  • висока біодоступність;
  • відсутність цукрозамінників та барвників;
  • довіра медичних працівників, у тому числі лікарів та дієтологів.

Жінки, старші 50 років, частіше страждають дефіцитом В6, В12 та D.

Дорослим жінкам після 40 років з недостатнім рівнем вітаміну Д або дефіцитом можуть бути потрібні більш вискі дози для підтримання оптимального рівня. Необхідно здати тест на рівень вітаміну Д, для того, щоб визначити необхідне дозування

Деякі дослідження показують, що добавки кальцію можуть збільшити ризик серцевих захворювань, оскільки надмірний рівень кальцію може нашкодити серцево-судинній системі. Проте, кальцій, отриманий з їжею, не підвищує такий ризик. Вживайте продукти, багаті ним, наприклад, сардини, знежирений йогурт, горіхи, сир та темні листові овочі.

Окрім добавок, для поповнення запасів поживних речовин, дорослим жінкам після 40 років, важливо дотримуватись збалансованої дієти, мати достатню фізичну активність, контролювати основні захворювання, сприяти зниженню стресу та більше відпочивати ꟷ все це важливо для загального здоров’я та самопочуття.

Як визначити рівень вітаміну Д3

Ви можете визначити рівень елементу, здавши аналіз крові. Визначається його неактивна форма,  концентрація 25 (ОН) D (25-гідроксівітаміну D) в крові. Значення 25 (ОН) D є попередньою формою вітаміну Д. За потреби ця форма синтезується в активну (кальцитриол).

Значення 25 (ОН) D вказує на те, скільки вітаміну Д, ви отримали з їжею чи синтезувалось під час перебування на сонці.

При коронавірусі може спостерігатися низький рівень вітаміну Д3.

Що означає рівень вітаміну Д3

Існують наступні класифікації рівня холекальциферолу у крові (в нг/мл):

  • менше 20 нг/мл ꟷ дефіцит ꟷ підвищений ризик розвитку рахіту, остеопорозу та інших симптомів дефіциту D;
  • від 21 до 40 ꟷ недостатність ꟷ може призвести до симптомів дефіциту;
  • від 41 до 60 ꟷ достатньо для отримання оптимального рівня ꟷ ідеально для підтримання гарного стану;
  • від 61 до 80 ꟷ від норми до високого рівня ꟷ це значення все ще знаходиться в межах норми;
  • від 81 до 100 ꟷ підвищене значення ꟷ рівень без загроз для здоров’я. Такі значення, зазвичай, досягаються при вживанні добавок;
  • від 100 до 150 ꟷ надлишок ꟷ ці значення не класифікуються, як шкідливі;
  • більше 150 ꟷ інтоксикація ꟷ пероральний прийом та перебування на сонці слід припинити;
  • більше 280 ꟷ призводить до порушення обміну кальцію.

Тому важливо у різних ситуаціях, особливо при коронавірусі, обирати необхідне дозування вітаміну Д кожній дорослій жінці у віці 50+

Скільки вітаміну D потрібно приймати на день?

Існує спосіб покращити його рівень:

Оптимальне дозування без аналізу крові.

Приймайте наступну добову дозу D у харчовій добавці (в МО ꟷ міжнародні одиниці)

Новонародженні до першого року життя …… 400 МО 

Діти від 1 року та старші ………………............1000 

Підлітки………. ………. ……………………… 1000 на 12 кг маси тіла 

Дорослі …………………. ………………………5000  

Вагітні жінки ………. …………………………. 4000 до 6000 при середній масі тіла 70 кг.

Такі дози рекомендовані експертами для отримання оптимального значення 25 (OH) D 60 нг / мл і постійного підтримання необхідного рівня.

Тому вживання вітаміну Д жінками 40+ у різних станах, у тому числі при коронавірусі, може базуватися на рекомендованому дозуванні, зважаючи на вік.

Ці рекомендації є безпечними, оскільки дози не викликали побічних ефектів, їх можна дотримуватись без аналізу крові.

Таке дозування доросла жінка після 40 років може приймати щоденно протягом року, за винятком днів, коли перебування на сонці становить 15-20 хвилин (коли оголеною є більша частина тіла) в обідній час, 3 і більше разів на тиждень.

Тоді достатня кількість вітаміну може синтезуватися у шкірі.

Існує безліч обставин, які ускладнюють прийом холекальциферолу. Але, якщо ви дотримуєтесь рекомендованого дозування та через 3 місяці здасте тест на 25 (ОН) D, то зможете переконатись наскільки ефективним є ваше дозування.

Раціон харчування та джерела вітамінів

Правильне харчування допоможе контролювати вагу, зміцнити кістки та попередити серцево-судинні захворювання. Головне ꟷ робити правильний вибір.

Основа харчування

Підвищуйте рівень кальцію та вітаміну D. Він пов'язаний з вживанням від трьох до чотирьох порцій знежирених молочних продуктів. Якщо у ваc непереносимість лактози, споживайте твердий сир, йогурт, кефір, консервований лосось, апельсиновий сік.

Їжте більше фруктів, овочів, цільнозернових та бобових. Це забезпечить вас антиоксидантами.Нехай ваші продукти будуть різноманітними, у тому числі овочі різного кольору.

Отримуйте достатньо клітковини. Ось перелік продуктів, в яких вона міститься:

  • Овочі;
  • Макарони із цільної пшениці;
  • Цільнозернові крупи та хліб;
  • Вісяна каша;
  • Коричневий рис;
  • Кукурудза;
  • Свіжі фрукти та овочі.

Приймайте вітаміни щоденно.Це забезпечуватиме вас всіма необхідними речовинами. Але будьте впевнені, що ви отримуєте достатню кількість вітамінів відповідно до вашого віку. Жінкам 50+ необхідно менше заліза, ніж молодим.

Вживайте білок. Спробуйте такі продукти, як курятина, жирна риба, наприклад, лосось (з жирами омега-3), рослинний білок, сою.

Насолоджуйтесь вегетаріанською їжею декілька разів на тиждень. У рослинних дієтах є багато переваг. Вони низькокалорійні, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

Зменшіть кількість солі. Надлишок солей пов'язаний з високим кров’яним тиском.

Обирайте корисні жири. Уникайте транс-жирів та обмежте вживання насичених жирів. Їх містять такі продукти:

  • Вершкове масло;
  • Молочний маргарин;
  • Оброблені харчові продукти;
  • Десерти;
  • Пончики.

“Правильні жири” містяться в оливковому маслі, у деяких рослинних маслах, наприклад, канола, а також у:

  • Горіхах та насінні;
  • Авокадо;
  • Холодноводній рибі: лосось, тунець.

Намагайтесь мінімізувати солодощі. Обмежте вживання солодких напоїв, десертів, солодких молочних продуктів. Вони містять багато цукру та калорій.

Який вітамін Д краще купити при коронавірусі дорослій жінці після 40 

Який вітамін Д при коронавірусі купити дорослій жінці після 50 років? В Україні велике різноманіття біологічно активних добавок. Одним з найбільш ефективних є Олідетрим від польського виробника “Польфарма”, засновника ринку Д3.Олідетрим є у різному дозуванні, починаючи від 600 МО і 1000МО для дітей і підлітків, та 2000 МО і 4000МО для дорослих у формі капсул. Форма капсул відзначається високою біодоступністю, тобто максимально засвоюється.Вітамін Д3 в Олідетримі рослинного походження. Дозування 2000 і 4000 МО рекомендоване жінкам від 40 до 50 років, продається у великих упаковках №60. Вказаної кількості достатньо на курс прийому 2 місяці, що достатньо вигідно.

Ви можете знайти Олідетрим у більшості аптек вашого міста, замовити онлайн через сайти аптечних агрегаторів.

Вітамін D

Сприяє відновленню сил та продуктивності

дізнатися про Олідетрим 4000
Сприяє відновленню сил та продуктивності

Бажаємо вам здоров’я!

 

На початок сторінки